az élet ahogy szeretem

Francesca tudja

MEGÉRKEZETT A (technikai) TAVASZ!

2023. március 02. - Francesca tudja

Ha ezzel a két virággal találkozol Magyarországon, akkor biztos lehetsz benne, hogy megérkezett a tavasz!

Gyakran hallom aranyesőnek hívni ezt a bokros növényt, pedig igazából ennek a sárga csodának a neve aranyfa vagy aranycserje (Forsythia intermedia), mely élénksárga virágaival a korai tavaszi kert különleges dísze. Persze, szinte mindenki aranyesőnek hívja, köszönhetően egy magyar roma énekesnő remekművének. Egyszer jártam egy esküvőn ahol legalább százszor elhangzott, kis túlzással. 

A hóvirág pedig egy olyan védett nővény, ami Olaszországban is ismerős mindenkinek. Engem néha meglep, hogy milyen helyeken, egy egészen kis földes területen is képes kihajtani és virágozni. Régebben, a nagyi mesélte, hogy csokorban árusították az utcán, de mostmár olyan kevés nő belőle vadon, vigyáznak rá. Pedig milyen jó lehetett kora tavasszal egy csokor hóvirággal hazasétálni. 

Szerintem a szombati piac napon beszerzek egy csokor aranyesőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://francescatudja.blog.hu/api/trackback/id/tr518061578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása