az élet ahogy szeretem

Francesca tudja

Csak csúszni a jégen!

2023. március 02. - Francesca tudja

323637889_1120051668692909_9196537865356763904_n.jpgHárom éve lakom a Hunyadi téren, amitől nincs messze Budapest egyik legszebb zöld területe a Városliget. És bár itt  élek a közelében, még sose voltam a műjégpályán. Hét elején azonban az egyik barátnőm Anna, aki egyébként nem messze lakik tőlem a hetedik kerületben, és úgy ismeri a városligetet mint a tenyerét, vetette fel, hogy este, munka után menjünk ki, hiszen ez az utolsó hét amikor még nyitva van a tavaszi zárás előtt. 

Nem bántam meg, annyira jó volt újra korcsolyázni, átélni a gyermekkorom téli emlékeit!
Végig azok telek jártak az eszemben amikor apukám próbált megtanítani korcsolyázni, több-kevesebb sikerrel. Neki ez fontos volt, mert ő fiatal korában versenyszerűen műkorcsolyázott, és nyilván mint minden szülő, valahol mélyen ő is egy profi műkorcsolyázót akart belőlem nevelni. Bár olimpiai bajnok nem lettem, de a korcsolyázás iránti szeretetem megmaradt. 

A  belépő elfogadható áron volt és hét közben pedig nincsenek is annyira sokan hogy ne lehetne élvezni a hatalmas kanyarokat, csúszásokat.


Azért, hogy kicsit informatívabb is legyek néhány apróság amit érdemes tudni: Az első budapesti jégpálya a Városligetben már 1870-ben megnyílt, és azóta számos változáson és átépítésen ment keresztül. A jelenlegi műjégpálya 1960-ban épült, és azóta szolgálja a korcsolyázás szerelmeseit. A modern   technológiának köszönhetően a jégminőség kiváló, mérete 60 x 30 méter,és igen jól felszerelt. Korcsolyákat bérelhetünk a pályánál található kölcsönzőben.A műjégpálya egész télen nyitva tart és minden nap elérhető. A korcsolyázók és jégkorongozók különböző időpontokban használják a pályát, és az árak is változóak lehetnek az időponttól függően. Mivel versenyzésre is alkalmas ezért pálya számos programot is szervez, például korcsolyázó show-kat, jégkorong mérkőzéseket és vagy különböző családi programokat.

Összességében a Budapesti Műjégpálya remek lehetőséget nyújt a korcsolyázás és a jégkorong szerelmeseinek, hogy élvezhessék a téli sportokat a Városliget gyönyörű környezetében.

Nem utolsó sorban a koripálya környékén számos étterem, büfé és bolt is találhat, ahol ittunk egy finom forralt bort, és ettünk kürtőskalácsot is. 

Remélem, néhány hét múlva már csónakázni mehetünk, hiszen a meleg időben csónakázótóként funkcionál.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://francescatudja.blog.hu/api/trackback/id/tr5918061562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása